Bondevik overlever etter kraftig kritikk

Statsminister Kjell Magne Bondevik godtar kritikken fra stortingsflertallet mot regjeringens håndtering av Telenor-Telia-fusjonen. Dermed overlever regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vurderte kritikken fra flertallet og fant at den var innenfor rammen av det som kunne aksepteres. Jeg ser at flertallet ikke ønsket å bruke denne saken til å gi landet en ny Jagland-regjering. Regjeringen står sterkt i forhold til andre mindretallsregjeringer. Jeg føler vi trygt kan gå videre, sier Bondevik.

Også samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll tok kritikken inn over seg, selv om han gjorde et siste forsøk på å forklare hvorfor det hele gikk som det gikk:

- Det er Stortinget selv som bestemmer hvor mye av materialet det har behov for. Jeg godtar kritikken, og aksepterer at flere sider burde ha vært bedre belyst, sa Fjærvoll.

Både Høyre-leder Jan Petersen og Ap-leder Thorbjørn Jagland mener det var klokt av statsministeren å akseptere kritikken fra flertallet. De synes imidlertid ikke at samferdselsminister Fjærvoll taklet saken like bra.

(NTB)

RIS OG ROS: Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll får kraftig kritikk, mens statsminister Kjell Magne Bondevik slipper lettere unna.