Bondevik preker moderasjon

Statsminister Kjell Magne Bondevik maner til moderasjon foran årets lønnsoppgjør, og setter grensen ved 3,5 prosents lønnsvekst. Blir veksten større frykter Bondevik tilbakeslag i økonomien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi mener oppgjøret bør ligge innenfor en ramme på 3,5 prosent. Vi mener det er dette som må til for at den økonomiske utviklingen fortsatt kan være god, sa Bondevik etter drøftingene med de store organisasjonene i arbeids- og næringsliv i dag.

Ingen kommentar

Partene i arbeidslivet ville stort sett ikke kommentere statsministerens håp og tallfestede ønske om moderasjon etter møtet i kontaktutvalget.

- Det skal være frie forhandlinger, sa AF-leder Magne Songvoll.

- Dette er mer en gjensidig orientering. Vi har fått høre regjeringens medlemmer si det samme så vi har et likt bilde av hvor vi står, sa LO-nestleder Jan Balstad.

Støtter reform

Regjeringen varslet også at staten kan bidra til å trekke i gang en etter-og videreutdanningsreform. Men Bondevik setter betingelser:

- Forutsetningen er at det blir et moderat oppgjør, og at partene selv ønsker reformen. Graden av vårt bidrag vil være avhengig av at partene virkelig viser dette i praksis, sa statsministeren.

Han ville ikke gå nærmere inn på hva regjeringens eventuelle bidrag blir. Statsministeren henviste i stedet til den stortingsmeldingen om saken som snart skal legges fram.

- Men vårt arbeid er i rute, forsikret han.

MODERAT:>/b> Bondevik ber folk begrense lønnskravene til 3,5 prosent.