Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik provosert av imam

Statsminister Kjell Magne Bondevik reagerer sterkt på imamen Sohail Ahmeds kritikk av det norske samfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til NRK sier Bondevik at han blir provosert når Ahmed hevder at det norske samfunnet - i motsetning til det muslimske - ikke er bygget på verdier.

I en tale, som ble vist på Dagsrevyen, trakk imamen blant annet fram familiesammenbrudd, depresjoner, psykiske problemer blant barn og HIV som utslag av det norske samfunnets manglende verdier.

Statsministeren mener imamen, som leder Idarah Moské i Oslo, tegner et ensidig bilde av det norske samfunnet. Bondevik ber muslimske miljøer hindre at fordommer skader integreringen av innvandrere.

- Imamenes makt i innvandrermiljøer er sterk, derfor er det viktig hva de formidler, sier Kjell Magne Bondevik til NRK.

- Hvis vi skal få til en positiv integrasjon er det viktig at de lærer seg bedre hvilke verdier vi bygger på i vårt samfunn. Da kan vi kanskje tilføre hverandre noe, i stedet for å komme i en knallhard konfrontasjon, som dette lett kan føre til, sier Bondevik.

(NTB)

PROVOSERT: Kjell Magne Bondevik reagerer sterkt på imamen Sohail Ahmeds uttalelser om det norske samfunnet.<R> Arkivfoto: SCANPIX
Hele Norges coronakart