Bondevik «rimelig fornøyd» med FN-toppmøtet

Statsminister Kjell Magne Bondevik er rimelig fornøyd med resultatet fra verdenstoppmøtet, og har bestemt seg for å skrive under erklæringen fra møtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Norge hadde høye ambisjoner på forhånd. I forhold til det er jeg ikke tilfreds. Men vurdert ut fra utgangspunktet før møtet er jeg likevel rimelig tilfreds, iallfall slik det nå ser ut til å ende, sier Bondevik.

- Vi har hindret tilbakeslag for Rio-prinsippene, og hindret at miljøavtaler underordnes WTO-regler for internasjonal handel. Vi har også gjort framskritt på endel områder. Samtidig er resultatet for dårlig når det gjelder fornybare energi, der må vi gjøre mer, sier Bondevik.

- Som statsminister er jeg jo også stolt over å konstatere at sluttresultatet her har blitt bedre på grunn av Norges innsats, legger han til.

Han ville ikke komme med en svarteliste over land som hadde spilt en negativ rolle på toppmøtet, slik han antydet på forhånd.

Nye penger

I sin tale på verdenstoppmøtet tirsdag lovte han 50 millioner dollar, 375 millioner kroner, til miljøtiltak og fattigdomsbekjempelse i utviklingsland. Det tilsvarer om lag 1 prosent av dagens bistandsbudsjett.

Pengene er fordelt over tre år, og blir dermed en del av regjeringens varslede opptraooingsplan for bistandsbudsjettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer