Bondevik roses for åpenhet

I en artikkel på BBCs Internett-utgave sammenlignes Bondevik Prinsesse Diana - som sto fram med sine psykiske lidelser. Den finske avisen Helsingin Sanomat roser ham også for å bryte et tabu med sin åpenhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Judi Clements, sjef for den engelske veldedighetsorganisasjonen Mind, sier til BBC at Bondeviks åpenhet skaper større aksept for mentale lidelser.

Gjør som Churchill

Hun beskriver Bondevik som «bemerkelsesverdig modig», og sammenligner han med høyt profilerte personer som har stått åpent frem med sine mentale lidelser: Winston Churchill, Stephen Fry, Elton John - og Prinsesse Diana.

- Det hjalp at Prinsesse Di snakket om sine mentale helseproblemer. Det gjør problemet mer akseptabelt, sier Clements til BBC.

Hun mener det er enormt viktig for mennesker med problemer å kunne identifisere seg med andre i samme situasjon.

Finsk rosStatsminister Kjell Magne Bondevik bryter et tabu når han åpent snakker om saker som normalt forties, skriver Finlands største dagsavis Helsingin Sanomat.

Bondevik viser en ny type åpenhet ved den pressemelding han sendte ut, heter det.

- Bondevik er garantert ikke den eneste politiker i framtredende stilling, heller ikke den første statsminister, som er blitt rammet av depresjon, skriver Helsingin Sanomat.