Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik sa nei til rød-gul regjering

Etter valgnederlaget i 2001 ringte statsminister Jens Stoltenberg til Kjell Magne Bondevik med invitasjon til en Ap/KrF-regjering. Bondevik takket nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter valgnederlaget i 2001 ringte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til Kjell Magne Bondevik med invitasjon til en Ap/KrF-regjering. Bondevik takket nei.

Avgjørelsen tok Kjell Magne Bondevik uten å rådføre seg med noen andre i KrF-ledelsen. Han mente at KrF ikke var moden for oppgaven. Det forteller han selv i boken «Et liv i spenning» som lanseres tirsdag.

Bondevik ble i stedet leder for en regjering med Høyre, Venstre og KrF Bondevik 2-regjeringen.

Daværende KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland var frustrert over at telefonen kom til Bondevik og ikke til henne, skriver Vårt Land.

(©NTB)

2005: I 2005 var situasjonen en annen. Her overrekker Bondevik Stoltenberg nøkkelkortet til statsministerens kontor. Foto: SCAPIX
2005: I 2005 var situasjonen en annen. Her overrekker Bondevik Stoltenberg nøkkelkortet til statsministerens kontor. Foto: SCAPIX Vis mer