Bondevik skal til Istanbul-møtet

Statsminister Kjell Magne Bondevik reiser til NATO-toppmøtet i Istanbul sammen med Jan Petersen og Kristin Krohn Devold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pressetalsmann Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet sier til Dagbladet.no at NATO-møtet i Istanbul i juni er et toppmøte.

- Og da møtes statssjefene, sier Klepsvik. Han legger til at man da også vanligvis legger flere møter samtidig med toppmøtet slik at også utenriksministrene og forsvarsministrene møtes.

Dermed reiser både forsvarsminister Kristin Krohn Devold og utenriksminister Jan Petersen også til Istanbul 27. og 28. juni.

- Vil attentatplanene som i dag ble avslørt kunne påvirke reiseplanene?

- Jeg kan vanskelig se at det skal kunne skje. Vi legger til grunn at vertskapet sørger for den nødvendige sikkerhet, sier Klepsvik.

Informasjonssjef Øyvind Østang ved Statministerens kontor bekrefter at Bondevk skal til Instanbul.

- Ja, det har vært klart veldig lenge at han skal delta der, sier Østang til Dagbladet.no. Han kjente ikke til at det var avslørt terrorplaner mot toppmøtet da Dagbladet.no snakket med ham klokka 13.30 i dag.

- Vil terrorplaner kunne nedre Bondeviks reiseplaner?

- Det er NATO som må svare for truslene, sier Østang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.