Bondevik skeptisk til banksalg

- Et svensk-finsk oppkjøp av Kreditkassen er en problematisk sak både for regjering og Storting, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en problematisk sak, ikke bare for regjeringen, men også for Stortinget, for Stortinget fastsatte så seint som i desember i fjor retningslinjer for konsesjonspolitikken når det gjelder finansinstitusjoner. Det ble helt klart fastlagt der med bred tilslutning at den skulle være restriktiv med hensyn til mulig oppkjøp av større norske finansinstitusjoner, sa Bondevik under et møte med pressen i New York i kveld.

Nasjonalt eierskap

- Dette er ikke noen opplagt sak. Stortinget har fastslått at man også skulle søke å medvirke til fortsatt nasjonalt eierskap i finansinstitusjonene. Som kjent har det også vært bredt flertall i Stortinget for å beholde en betydelig statlig eierandel i de store bankene, sa Bondevik.

- I Kreditkassen har vi ca 34 prosent, så både i forholdt til statlig medeierskap og i forhold til retningslinjene for konsesjonspolitikken, er dette problematisk, fortsatte han.

Avventer

Regjeringen vil ifølge statsministeren nå avvente situasjonen og også se på de private aksjonærenes reaksjoner.

- Dessuten vil se om det kommer flere bud som ikke kan utelukkes, før staten tar endelig stilling først som eier og dernest som konsesjonsmyndighet, sa Bondevik.

Han sa han ikke vet om noen flere aktører som har meldt sin interesse for Kreditkassen.

(NTB)