Bondevik slapp med skrekken

Kjell Magne Bondevik ble reddet av at Frp og Ap lot være å komme med en direkte instruksjon i IT-Fornebu-saken. Dermed har Regjeringen passert første hinder denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet ble i tolvte time enige om å la være å komme med en direkte instruksjon overfor Regjeringen om hvem som skal styre IT-Fornebu-utbygginga fra Statens side. Dermed kunne Bondevik smile bredt og si seg fornøyd med samarbeidsklimaet.

Fremskrittspartiet bestemte seg allerede i går, mens Arbeiderpartiet tok betenkningstid. Men fordi ingen av dem var villige til å tvinge igjennom et kabinettspørsmål på en sak som velgerne ikke forstår en døyt av, bøyde de av.

Dermed blir krangelen om hvem som skal ha det statlige overoppsynet med IT-Fornebu midlertidig bilagt. Det skjer ved at Stortinget i kveld vedtar at akkurat dette punktet oversendes Regjeringen.

Bondevik fornøyd

Og det var en fornøyd og opplagt statsminister som etter første halvdel av debatten kom ut av salen, hvor debatten hadde pågått i vel tre timer før representantene tok en pause frem til klokka 18.

- Jeg synes saken har kommet på et betydelig mer forsvarlig spor, først og fremst når det gjelder forholdet mellom Storting og Regjering, sa Bondevik som sin første kommentar.

SV-leder Kristin Halvorsen var den som hadde den friskeste karekeristikken fra talerstolen i Stortinget i dag. Hun kalte Ap og Frps forslag «et gedigent mageplask».

Medieskapt krise?

Både Carl I. Hagen og Jens Stoltenberg var nøye med å understreke at det var viktig å bruke sunn fornuft for å unngå en regjeringskrise på en sak ingen ville skjønne.

- Media liker kriser og konflikter og store overskifter, derfor var det viktig for oss å få dette ned, sier Carl I. Hagen.