Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik sliter

Regjeringspartiene sliter fortsatt med oppslutningen, og har mistet mer enn hver fjerde velger siden valget i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av den politiske meningsmålingen som MMI har utført for Dagbladet denne uka, der Kristelig Folkeparti har størst tilbakegang med 1,7 prosentpoeng. Med 10,2 prosent av velgerne bak seg, er partiet tilbake til sitt nivå før valgkampen 1997.

Arbeiderpartiet går fram med 1,6 prosentpoeng, og beholder sitt høye nivå fra sist sommer, da oljeprisene falt og rentene steg.

Høyre

Likevel er det nok Høyre og Jan Petersen som har mest å glede seg over. Partiet fortsetter sin framgang etter det løftet som kom med budsjettkrisen sist høst. Men Høyre når ikke opp mot Fremskrittspartiets størrelse. Carl I. Hagen har fortsatt et meget godt grep på velgerne, og ligger klart over sitt gode valgresultat fra 1997. Det er neppe tvil om at årsaken finnes i den voldsdebatten vi har hatt det siste året. Andre målinger viser at Fremskrittspartiet har en suveren posisjon blant velgerne i slike spørsmål. Og mesteparten av MMIs måling ble tatt opp før den siste kriminalitetsstatistikken for Oslo ble lagt fram denne uka, som viste at innvandrerungdom er sterkt overrepresentert i antall voldsanmeldelser.

Høytlønte

Bakgrunnsmaterialet viser at Arbeiderpartiet nå har omtrent like stor oppslutning blant folk i alle inntektsklasser, også blant de høytlønte, mens de fleste av Fremskrittspartiets tilhengere tjener mindre enn 300000 kroner.

Høyre er som vanlig sterkt overrepresentert blant dem som tjener mest, mens Kristelig Folkeparti er blitt det rene fattigpartiet, med klar overvekt av lavtlønte. Dessuten er Bondeviks velgere i stor grad eldre kvinner. Fremskrittspartiet er derimot fortsatt en mannsbastion, med nesten dobbelt så mange menn som kvinner blant sine velgere.

Målingen er gjort blant 939 personer i tidsrommet 18.- 22. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling