Bondevik stenger døra for Ap

Et budsjettkompromiss mellom regjeringen og Arbeiderpartiet ble i dag sendt ut i det blå. Statsminister Kjell Magne Bondevik låste langt på vei døren igjen for en budsjettkompromiss med Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årsaken er Aps krav om nedskjæringer i kontantstøtten.

- Skal avtalen om kontantstøtten endres, er det i forståelse mellom partiene, slik det står i avtalen, sa Bondevik under trontaledebatten i Stortinget.

Bondevik kom med uttalelsen etter at Ap-leder Thorbjørn Jagland gjennom replikker to ganger tok opp mulighetene for å endre forslaget om kontantstøtte også til 2-åringene.

- Vi har sagt oss villige til et kompromiss. Jeg vil ha svar på om regjeringen ønsker samtaler om dette, utfordret Jagland.

Bondeviks svar innebærer etter de fleste solemerker at regjeringen først vil forsøke å forhandle om budsjettet med Høyre og Fremskrittspartiet. Begge disse partiene har gått imot å utsette deler av kontantstøtten slik den er nedfelt i avtalen, selv om regjeringen skulle komme til å foreslå det.

Jagland forbauset

Ap-leder Thorbjørn Jagland oppfattet ikke Bondeviks uttalelser om kontantstøtten som et svar på invitasjonen til et samarbeid. Han var forundret over at Ap ikke fikk svar på sin invitt til kompromiss om støtteordningen.

- Statsministerens innlegg var ikke imøtekommende, konkluderte Jagland.Han konstaterte at regjeringen tviholder på avtalen med Høyre og Frp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer