Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik stopper Aures instruks

Justisminister Aud-Inger Aure har fått stoppsignal i forsøket på å redusere Datatilsynets uavhengige og frie stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I regjeringskonferansen på mandag fikk Aure utvetydige signaler om at departementets møysommelige arbeid for å overføre makt fra tilsynets direktør til styret bør legges på is.

Aure ønsket i går ikke å kommentere saken, men informasjonssjef Dagfinn Aanonsen sier at det ikke er tatt endelig stilling til den omstridte instruksen.
I realiteten har imidlertid Aure fått beskjed om ikke vedta en instruks som skulle overføre en rekke av datadirektør Georg Apenes' myndighetsområder til styret.

Venstres parlamentariske leder, Gunnar Kvassheim, er klinkende klar i sin vurdering:

- Vi vil ikke at regjeringen innfører en instruks nå, men avventer en helhetlig behandling når Datatilsynets organisasjon blir tatt opp til behandling i Stortinget til høsten.

Også Senterpartiets statsråder og de fleste av Aures KrF-kolleger i regjeringen gir etter det Dagbladet erfarer full støtte til Datatilsynets direktør Georg Apenes, som nærmest har gått til åpen krig mot sin styreleder, Halvdan Skard, som vil ha snevrere rammer for Datatilsynets direktør og administrasjon.

På stortinget har Høyre, SV, Venstre, Sp og Frp inngått en uvanlig allianse,mot instruksen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!