Bondevik stoppet på flyplassen i USA

Hadde stempel fra Iran i passet.

BLE STOPPET: Kjell Magne Bondevik ble i går stoppet i passkontrollen i Washington D.C. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BLE STOPPET: Kjell Magne Bondevik ble i går stoppet i passkontrollen i Washington D.C. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da tidligere statsminister og KrF-politiker Kjell Magne Bondevik skulle gjennom passkontrollen i USA i går, ble han holdt tilbake, melder TV 2.

Bondevik har et såkalt diplomatpass, som vanligvis gjør at det tar kortere tid å komme seg inn i landet. Passet var imildertid stemplet med et visum fra Iran, hvor han var på besøk for over et år siden.

- Da jeg kom hit tirsdag kveld hadde jeg med meg diplomatpasset mitt og ESTA-visum. Den kombinasjonen har alltid fungert fint, og det gikk også bra da jeg var her i januar i fjor. Da sikkerhetsvakten gikk gjennom passet mitt, fant han et visum til Iran hvor jeg var i desember 2015, sier Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

Han ble så ført inn på et rom og fikk beskjed om at de måtte sjekke nærmere.

- «It's no big deal», sa han til meg. Da jeg kom inn i rommet presenterte jeg passet og ESTA-visumet og forklarte hvorfor jeg var der. Jeg forklarte at jeg hadde diplomatpass fordi jeg er tidligere statsminister og regnet med at det skulle være greit. Jeg skulle vel ikke representere noen trussel eller noe problem for USA

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer