Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjell Magne Bondevik:

Bondevik støtter Hareide

Tidligere statsminister og KrF-leder Kjell Magne Bondevik er enig med Knut Arild Hareide i at KrF bør søke mot venstresiden og danne regjering med Ap og Sp.

FEIRING: Kjell Magne Bondevik deltok søndag på mottakelsen på Høyres Hus i anledning Kåre Willochs 90-årsdag. Bondeviks gave til Willoch var KrF-leder Knut Arild Hareides bok «Det som betyr noe». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FEIRING: Kjell Magne Bondevik deltok søndag på mottakelsen på Høyres Hus i anledning Kåre Willochs 90-årsdag. Bondeviks gave til Willoch var KrF-leder Knut Arild Hareides bok «Det som betyr noe». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg støtter partilederen. Det synes jeg han fortjener. Vi er et sentrumsparti som alltid har samarbeidet begge veier.

- Grunnen til at jeg nå støtter Hareide i et samarbeid med venstresiden, er at avstanden til Frps standpunkt og holdninger er for stor, sier Bondevik til NRK.

Han mener KrF kan få større gjennomslag for sin politikk dersom de samarbeider med Arbeiderpartiet og Senterpartiet fremfor Høyre og Fremskrittspartiet.

KrF-leder Knut Arild Hareide kunngjorde fredag at han mener partiet for første gang i historien bør vurdere å gå inn i samtaler med Ap og Sp med sikte på å danne regjering. Han har imidlertid utelukket samarbeid med SV.

Skuffet Willoch

Søndag ble tidligere statsministeren og Høyre-leder Kåre Willoch feiret av partifeller og politikere fra andre partier, blant annet Kjell Magne Bondevik.

Til NTB uttalte Willoch at han er skuffet over Hareides flørt med venstresiden.

- Jeg har hele tiden følt, og jeg tror mange også i KrF har følt, at de er ideologisk sett et borgerlig parti. Vi har så mye samarbeid bak oss at det er naturlig å fortsette det.

- Så dette at de da skulle skifte side og bryte med den samarbeidstradisjonen og med sin ideologiske bakgrunn, er veldig skuffende, sier Willoch til NTB under sin egen bursdagsfeiring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!