Kjell Magne Bondevik:

Bondevik støtter Hareide

Tidligere statsminister og KrF-leder Kjell Magne Bondevik er enig med Knut Arild Hareide i at KrF bør søke mot venstresiden og danne regjering med Ap og Sp.

FEIRING: Kjell Magne Bondevik deltok søndag på mottakelsen på Høyres Hus i anledning Kåre Willochs 90-årsdag. Bondeviks gave til Willoch var KrF-leder Knut Arild Hareides bok «Det som betyr noe». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FEIRING: Kjell Magne Bondevik deltok søndag på mottakelsen på Høyres Hus i anledning Kåre Willochs 90-årsdag. Bondeviks gave til Willoch var KrF-leder Knut Arild Hareides bok «Det som betyr noe». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg støtter partilederen. Det synes jeg han fortjener. Vi er et sentrumsparti som alltid har samarbeidet begge veier.

- Grunnen til at jeg nå støtter Hareide i et samarbeid med venstresiden, er at avstanden til Frps standpunkt og holdninger er for stor, sier Bondevik til NRK.

Han mener KrF kan få større gjennomslag for sin politikk dersom de samarbeider med Arbeiderpartiet og Senterpartiet fremfor Høyre og Fremskrittspartiet.

KrF-leder Knut Arild Hareide kunngjorde fredag at han mener partiet for første gang i historien bør vurdere å gå inn i samtaler med Ap og Sp med sikte på å danne regjering. Han har imidlertid utelukket samarbeid med SV.

Skuffet Willoch

Søndag ble tidligere statsministeren og Høyre-leder Kåre Willoch feiret av partifeller og politikere fra andre partier, blant annet Kjell Magne Bondevik.

Til NTB uttalte Willoch at han er skuffet over Hareides flørt med venstresiden.

- Jeg har hele tiden følt, og jeg tror mange også i KrF har følt, at de er ideologisk sett et borgerlig parti. Vi har så mye samarbeid bak oss at det er naturlig å fortsette det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer