Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik-sykmelding avdramatiseres

Statsministerens sykdom påvirker ikke regjeringens budsjett-arbeid. Det er budskapet fra regjeringssjef Anne Enger Lahnstein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun ønsker størst mulig ro rundt Bondeviks sykemelding.

Opposisjonen ønsker også å dempe temperaturen rundt nyheten om Bondeviks fravær.

- Det må være lov å bli syk, er gjennomgangstonen i kommentarene fra de politiske partiene. Fra alle hold får Bondevik ros for at han har valgt å gå åpent ut med årsaken til sykmeldingen.

Sympatibølge

Sympatierklæringene har strømmet mot Bondevik etter at sykmeldingen og årsaken til den ble kjent.

- Det er positivt at statsministeren følger opp signalet om større grad av åpenhet om psykiske lidelser, sier Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen.

Samme kommentar har Høyres nestleder Inge Lønning, som selv har vært innlagt på sykehus for depresjon og har fortalt offentlig om sin sykdom.

Kongen sendte blomster

Kong Harald og utenriksminister Knut Vollebæk ble orientert om statsministerens sykmelding søndag.

- Jeg har ingen kommentar til det som er skjedd, men vi har sendt blomster og ønsket god bedring, sier kong Harald, som for tiden er på statsbesøk i Estland.

Heller ikke utenriksministeren er villig til å kommentere statsministerens sykdom. Det eneste han vil si er at det har vært en tøff tid med store belastninger for statsministeren.

Bondevik er ikke den første norske statsminister i nyere tid som rammes av sykdom i embetsperioden. Kåre Willoch hadde et sykefravær på ni uker våren 1984. Og intense hodesmerter tvang Odvar Nordli til å søke avskjed i januar 1981.

NTB

Kjell Magne Bondevik

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!