Bondevik taus om Høyre-møte

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik vil ikke kommentere møtet han hadde med Høyres leder Jan Petersen før regjeringen gikk av på grunn av striden om gasskraftverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På dette møtet skal Bondevik ha kommet med forslag om et tettere samarbeid mellom regjeringen og Høyre.

Bondevik gir i dag uttrykk for at at han ikke vil referere fra interne møter, og at han derfor ikke vil kommentere påstander om hva som skal ha skjedd.

Høyres leder Jan Petersen vil heller ikke si noe om innholdet. Han viser til at det var Bondevik som ba om møtet, og at det derfor må være opp til Bondevik å bestemme hva som skal offentliggjøres.

Ifølge VG skulle Bondevik på dette møtet ha tilbudt Høyre et mer forpliktende politisk samarbeid, inkludert budsjettsamarbeid til høsten med politiske forhåndssamtaler. Dette tilbudet skal ha vært forhåndsklarert i regjeringens underutvalg med sentrumslederne.

Sentrale kilder i Høyre sier at Petersen fant Bondeviks tilbud nærmest lattervekkende dårlig. Kildene sier at forslaget ikke inneholdt noe konkret om forpliktende samarbeid, men at Høyre som motytelse skulle ha endret sitt standpunkt i gasskraftsaken.

KrF og Venstre skal ha åpnet for at Høyre kunne bli med i regjeringen, men Senterpartiet sa nei.

(NTB)