Bondevik tok opp dødsstraff

GRAND HOTEL (Dagbladet): - Jeg tok opp spørsmålet om dødsstraff i USA, og spesielt for ungdom under 18. Jeg har gjort det helt klart for presidenten at vi er imot dødsstraff, sier Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bondevik snakket med Clinton på statsministerens kontor, og fortalte seinere på en pressekonferanse på Grand hotell litt om hva de hadde snakket om. Lokalene var fylt opp av nysgjerrige pressefolk.

- Jeg fortalte at vi var spesielt imot dødsstraff for unge mennesker. Vi hadde en interessant utveksling av synspunkter. Jeg vil ikke referere hva Clinton sa.

Fikk få svar

Bondevik tok også opp atomsituasjonen i nordområdene, men fikk ingen konkret tilbakemelding fra Clinton på det.

Clinton ville heller ikke si noen om Norges kandidatur til en av plassene til Sikkerhetsrådet i FN.

- Det er ikke vanlig at faste medlemmer av Sikkerhetsrådet støtter en av kandidatene offentlig. Men jeg tolker samtalen positivet, sier Bondevik.

- Hva betyr denne dagen for deg og for Norge? spurte Dagbladet.

- Siden dette er første gang en sittende amerikansk president besøker oss, betyr det at Norge kan utvikle og styrke forholdet til vår viktigste allierte. Vi kan tiltrekke oss - og sakene vi er opptatt av - oppmerksomhet fra det politiske lederskapet i USA, sa Bondevik.

Mye felles

- Til tross for at USA er en supermakt, har vi mye til felles. Vi vil bekjempe fattigdom, styrke menneskerettighetene og jobbe for å forhindre konflikter. Mens jeg snakket med presidenten under fire øyne opplevde jeg at vi deler mange av de samme verdiene. Det var en interesant samtale. Vi snakket om mye, men det som ble sagt under fire øyne, bør forbli under fire øyne.

Det er spennende hva dette møtet kan gjøre for Norge, og hva det kan bety for fredsprosessen i Midt-Østen, sa Bondevik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer