Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik tror på rentenedgang

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) var godt fornøyd med sentralbanksjef Svein Gjedrems tale. I særlig god jord falt Gjedrems uttalelse om at det økonomiske opplegget for i år er godt tilpasset situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror hans påpekning viser at renta kan gå mer ned. Men det krever også noe av partene i arbeidslivet under vårens inntektsoppgjør, sa Bondevik etter talen.

Statsministeren reagerte ikke negativt på noe av innholdet i Gjedrems tale, heller ikke hans ønske om at staten bør selge seg ut av det store norske forretningsbankene.

- Det er klart statlig eierskap kan skape en viss stivhet i systemet. Det er også derfor vi vil selge oss ned til en tredjedels eierandel i Den norske Bank og Kreditkassen.

Statsministeren mente advarslene Gjedrem kom med mot at staten skal påta seg nye velferdsforpliktelser ikke setter bom for verken kontantstøtten eller andre reformer i årene som kommer.

- Budsjettet for i år innebærer en innstramming på rundt 1 prosent. Det er ikke dermed sagt at vi må kjøre med en slik innstramming i mange år, uten av vi dermed kan slippe alt fritt løst, sa Bondevik.

Han mente kontantstøttens framtid ikke er i fare.

- Tendensen til å gi den skylden for alle problemer er helt ute av dimensjoner. Vi har klart å innpasse den i et stramt økonomisk opplegg, sa han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media