Bondevik tror på rentenedgang

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) var godt fornøyd med sentralbanksjef Svein Gjedrems tale. I særlig god jord falt Gjedrems uttalelse om at det økonomiske opplegget for i år er godt tilpasset situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror hans påpekning viser at renta kan gå mer ned. Men det krever også noe av partene i arbeidslivet under vårens inntektsoppgjør, sa Bondevik etter talen.

Statsministeren reagerte ikke negativt på noe av innholdet i Gjedrems tale, heller ikke hans ønske om at staten bør selge seg ut av det store norske forretningsbankene.

- Det er klart statlig eierskap kan skape en viss stivhet i systemet. Det er også derfor vi vil selge oss ned til en tredjedels eierandel i Den norske Bank og Kreditkassen.

Statsministeren mente advarslene Gjedrem kom med mot at staten skal påta seg nye velferdsforpliktelser ikke setter bom for verken kontantstøtten eller andre reformer i årene som kommer.

- Budsjettet for i år innebærer en innstramming på rundt 1 prosent. Det er ikke dermed sagt at vi må kjøre med en slik innstramming i mange år, uten av vi dermed kan slippe alt fritt løst, sa Bondevik.

Han mente kontantstøttens framtid ikke er i fare.

- Tendensen til å gi den skylden for alle problemer er helt ute av dimensjoner. Vi har klart å innpasse den i et stramt økonomisk opplegg, sa han.

(NTB)