Bondevik uenig

Statsministeren frykter ikke en overoppheting av norsk økonomi, slik sentralbanksjefen advarer mot. Kjell Magne Bondevik og finansministeren mener partene i lønnsopgjøret vil være moderate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror inntektspolitikken har evne til å stabilisere norsk økonomi, og er uenig med sentralbanksjefen at det legges for stor vekt på opptredenen til partene i lønnsoppgjøret. LO og NHO har sagt at de ønsker å videreføre solidaritetsalternativet, sier Kjell Magne Bondevik til NTB.

Redd overskridelsene

Når det gjelder en overopphetingen av økonomien, er statsministeren mer redd for konsekvensene av milliardoverskridel sene i investeringene i petroleumsindustrien.

  - Dette vil vi gjøre noe med, sier Bondevik.

  Han varsler en nedselging av statlig aksjer dette året, ned til en tredel i de store forretningsbankene.

  - Men vi er opptatt av å sikre nasjonalt eierskap, og ser ikke bort fra større konsentrasjoner innen bank- og finansverdenen, sier han.

For pessismistisk

Finansminister Gudmund Restad (Sp) tror det bare vil være et tidsspørsmål før norske banker forsvinner fra norske hender, dersom man ikke bevisst sikrer nasjonalt eierskap.

  - Mitt hovedinntrykk er at sentralbanksjef Kjell Storvik er for pessimistisk. Det hørtes ut som om det er ingen vei utenom en kraftig nedtur i norsk økonomi. Et slikt syn deler ikke jeg, sier Restad til NTB, som heller ikke frykter et kostbart lønnsoppgjør.

(NTB)

FORMANINGER:</B> Sentralbanksjef Kjell Storvik mante politikerne til å ta kontrollen over økonomien - ikke overlate den til partene i lønnsoppgjøret.