VALGT TIL NY ANDRENESTELEDER: I 2007 ble Inger Lise Hansen  valgt til ny 2. nestleder under Kristelig Folkeparties landsmøte i Molde. Her er hun fotografert sammen med tidligere leder i KrF og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

Foto: Jeff Gilbert / SCANPIX
VALGT TIL NY ANDRENESTELEDER: I 2007 ble Inger Lise Hansen valgt til ny 2. nestleder under Kristelig Folkeparties landsmøte i Molde. Her er hun fotografert sammen med tidligere leder i KrF og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. Foto: Jeff Gilbert / SCANPIXVis mer

Bondevik ut med støtte til Hansen

Sier Inger Lise Hansen har gjort partiet en tjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) tror partiet kan tjene på nestleder Inger Lise Hansens uttalelser. Det har stormet rundt Hansen etter at hun tok til orde for endringer av flere av kjernepunktene i partiprofilen. Nå rykker partiveteran Bondevik ut med et sterkt forsvar: — Det er usedvanlig viktig med takhøyde i et politisk parti. Det må aldri skje at hun blir skjøvet ut av partiet. Det vil være et feilgrep. Vi må heller ta vare på slike folk, sier Bondevik til Aftenposten. Hansen uttalte for en drøy uke siden at hun mener det må åpnes for homofil vigsel, hun vil ha vinmonopol i alle kommuner og hun mener at KrFs ensidige Israel-støtte må fjernes fra programmet. Hansen vil dessuten avvikle partiets bekjennelsesparagraf. Bondevik gjør et poeng av at han ikke vil være noen sjuende far i KrF-huset, men at han gjør et unntak i «Hansen-saken». — KrF må ha som ambisjon å bli større. Da må vi tåle ulike standpunkter, og det gjelder begge veier, sier han. Bondevik sier at det absolutt kan komme noe godt ut av situasjonen: — Jeg ser konturene av en spennende dialog mellom ulike grupperinger, mellom dem som vil ha en helhetlig kristendemokratisk utvikling og noen fra bedehusmiljøer som har enkeltsaker som engasjerer dem mest, sier han. Den tidligere statsministeren og partilederen roser også partileder Dagfinn Høybråten for å ha åpnet for å ta debatten. (©NTB)