Bondevik varsler full gjennomgang

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil umiddelbart granske hvorfor KrF gjorde det dårligste lokalvalget siden 1963.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gang fikk KrF 6,8 prosent av stemmene. I år fikk partiet 6,9 prosents oppslutning, langt unna målet om 10,1 prosent i fylkestingsvalget og 9,3 i kommunevalget slik partiet fikk ved sist valg.

- Det har vært en tung og skuffende dag. Men den var ikke uten lyspunkter. Vi gjorde det bra både i Kristiansand og i Osen i Sør-Trøndelag der vi hadde en opplagt 104-åring på listene, sa statsminister Kjell Magne Bondevik utenfor sitt hjem i Kolbotn i Oppegård etter at valgnatta var over.

Gjennomgang

Han varsler full gjennomgang av det svake valgresultatet.

- Vi begynner allerede tirsdag. Det er viktig at flere enn dem som sitter i sentralledelsen i partiet er med på gjennomgangen, sa Bondevik.

Han trekker Medhaug-saken og ulempene ved å sitte i regjering som deler av årsakene til det dårlige valget.

- Valgkampen var tøff, det fikk mange kjenne, ikke minst vår partileder Valgerd Svarstad Haugland. Men det er mer enn Medhaug-saken som forklarer vår tilbakegang. Det er først og fremst blant hjemmesitterne vi har tapt, og det er blant dem vi må mobilisere foran neste valg, framholdt Bondevik overfor NTB.

Frp-samarbeid?

Statsministeren hadde ingen kommentar til at det trolig ville blitt regjeringsskifte dersom valget 2003 hadde vært stortingsvalg. Ei heller ville han gi noe råd til lokale partifeller som i disse dager måtte motta frierbrev fra Frp.

- Det får være opp til KrF lokalt å avgjøre. Et valgteknisk samarbeid kan være aktuelt, men neppe et mer formalisert samarbeid, sa en sliten Bondevik før han ruslet inn i boligblokken på Kolbotn.

PS: Heller ikke på hjemmebane fikk statsministeren noen trøst mandag. I Molde ble KrF på det nærmeste halvert, mens partiet gikk tilbake 2,7 prosentpoeng til 4,7 i Oppegård.

(NTB)

<B>SKUFFET: Kjell Magne Bondevik.