Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik velsigner bombing

I går bevilget Stortinget 200 millioner kroner til humanitær hjelp til Afghanistan med den ene hånda, mens man aksepterte USAs bruk av inhumane klasebomber med den andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig vil ikke regjeringen ta initiativ for å få til en bombestans slik at humanitær hjelp kan nå fram før den totale katastrofen er et faktum for sivilbefolkningen.

Vil holde trykket

- Jeg finner det ikke riktig å ta initiativ til en bombestans, fordi det vil kunne redusere trykket det internasjonale samfunnet har satt inn for å uskadeliggjøre terrornettverket og stille de ansvarlige til ansvar, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Stortinget har tidligere vedtatt at Norge skal arbeide internasjonalt for forbud mot klasebomber, som Bondevik i går omtalte som «virkemidler» hvis bruk «Norge ikke har en direkte innvirkning på». Det var formuleringer som både SV-leder Kristin Halvorsen og Sp-leder Odd Roger Enoksen reagerer sterkt på.

USA-servil

- Regjeringens og stortingsflertallets holdning er utrolig tafatt og USA-servil. De har det for travelt med å gi USA uforbeholden støtte, og tar ikke inn over seg at 100000 barn nå står i fare for å dø, sier Kristin Halvorsen. Både utenriksminister Jan Petersen og lederen i Stortingets utenrikskomité, Thorbjørn Jagland (Ap), sier til Dagbladet at de ikke har noen formening om når bombingen av Afghanistan bør avsluttes - det overlater de til USA.

<B>TRAFF RØDE KORS:</B> Et lagerhus som tilhører Røde Kors, ble truffet i går. Regjeringen støtter helhjertet opp om bombingen til den USA-ledete koalisjonen.
Hele Norges coronakart