Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik: Verdikommisjonen ikke inn i enkeltsaker

Oslo (NTB-Karen Eldbjørg Toven): - Verdikommisjonen skal ikke være en ankeinnstans i forhold til forvaltningen. Når kommisjonens leder sier at den i hovedregel ikke skal gå inn i enkeltsaker, er det en klok holdning, sa statsminister Bondevik da han svarte på et spørsmål i Stortingets spørretime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Opseth (Ap) tok opp saken der et søskenpar i Førde kommune har fått store deler av gården ekspropriert fordi kommunen ønsket å bruke grunnen til boligfelt. Søskenparet henvendte seg til Verdikommisjonen for å få hjelp. Lederen for kommisjonens sekretariat sendte brev med en rekke spørsmål til kommunen.

Opseth ville onsdag i Stortingets spørretime vite om Verdikommisjonen har rett til å gå inn i enkeltsaker i forvaltningen. Skulle det være praksis, vil kommisjonen få et formidabelet arbeid, mente han.

Statsministeren slo fast at Verdikommisjonen selvsagt ikke kan overprøve forvaltningsmessige beslutninger. Han lot det tydelig skinne gjennom at han ikke synes brevet fra Verdikommisjonen var et positivt trekk, selv om han mente det lå innenfor det mandatet kommisjonen har for sitt arbeid.

- Jeg tror vi i stor grad deler oppfatning av hva kommisjonen skal gjøre og ikke gjøre. I brevet til kommunen stilles det flere spørsmål som gir inntrykk av at kommisjonen går mer inn i saken enn det som vil være vanlig, sa statsminister Bondevik.