Bondevik vil ha skole-dugnad

HELL (Dagbladet.no): Kjell Magne Bondevik vil ruste opp skolebygninger over hele landet gjennom en dugnad mellom staten og kommunene. - Trond Giske er altfor defensiv. Det nytter ikke å skylde på dårlig kommuneøkonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sin tale til KrF-landsmøtet fredag vil Bondevik presentere skolen som en av kjernesakene for partiet i valgkampen. I går gikk partileder Valgerd Svarstad Haugland til frontalangrep på Ap, og etterlot et inntrykk av at et regjeringssamarbeid med Jens Stoltenberg er utelukket. Bondevik følger opp i dag med å angripe den mest profilerte Ap-statsråden.

- Når behovet for oppussing er så stort over hele landet, må vi ta et krafttak. Vi kan ikke skylde på at skolebygg er et lokalt ansvar. Jeg utfordrer Giske til å å gå i en dialog med kommunenene om å dele på utgiftene, sier Bondevik til Dagbladet.

Han vil ikke begi seg ut på konkrete kronebeløp, men mener det er rom for adskillige mer penger fra statskassen.

- Vi er snart ferdige med investeringene i eldresektoren. Da åpner det seg opp muligheter for skolesektoren. Jeg er klar over at noen kommuner allerede har gjort en del, og de kan bli kompensert på andre måter. Men i de store byene kommer vi ikke i gang før staten viser initiativ. Det har Giske ennå ikke tatt. Staten må invitere Kommunenes Sentralforbund til et dugnadsmøte, sier Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer