Bondevik vil ha skole-dugnad

HELL (Dagbladet.no): Kjell Magne Bondevik vil ruste opp skolebygninger over hele landet gjennom en dugnad mellom staten og kommunene. - Trond Giske er altfor defensiv. Det nytter ikke å skylde på dårlig kommuneøkonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin tale til KrF-landsmøtet fredag vil Bondevik presentere skolen som en av kjernesakene for partiet i valgkampen. I går gikk partileder Valgerd Svarstad Haugland til frontalangrep på Ap, og etterlot et inntrykk av at et regjeringssamarbeid med Jens Stoltenberg er utelukket. Bondevik følger opp i dag med å angripe den mest profilerte Ap-statsråden.

- Når behovet for oppussing er så stort over hele landet, må vi ta et krafttak. Vi kan ikke skylde på at skolebygg er et lokalt ansvar. Jeg utfordrer Giske til å å gå i en dialog med kommunenene om å dele på utgiftene, sier Bondevik til Dagbladet.

Han vil ikke begi seg ut på konkrete kronebeløp, men mener det er rom for adskillige mer penger fra statskassen.

- Vi er snart ferdige med investeringene i eldresektoren. Da åpner det seg opp muligheter for skolesektoren. Jeg er klar over at noen kommuner allerede har gjort en del, og de kan bli kompensert på andre måter. Men i de store byene kommer vi ikke i gang før staten viser initiativ. Det har Giske ennå ikke tatt. Staten må invitere Kommunenes Sentralforbund til et dugnadsmøte, sier Bondevik.

tore.gjerstad@dagbladet.no