Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik vil ha strengere pyramidelov

T5PC-skandalen har sjokkert statsminister Bondevik. Uka etter at Valgerd Svarstad Haugland avviste behovet for en ny pyramidelov, lover han strengere lover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det vi har sett, er umoralsk virksomhet. Det er åpenbart at det ligger mange tapere og tragiske skjebner igjen etter selskapet. Mange er økonomisk ruinert, sier Kjell Magne Bondevik.

-  At renommerte advokater har bidratt i å utarbeide prospekter, er ytterst beklagelig. Jeg håper folk lærer av dette og blir mer forsiktige med å involvere seg i slike prosjekter. Men myndighetene har ansvar for lover og regelverk, og dette er i dag ikke godt nok. Regjeringen setter nå fart på arbeidet med å få bedre lover og regler mot slike selskaper, sier Bondevik.

Ville vente på EU

Dette er en full snuoperasjon i forhold til det statsråd Svarstad Haugland sa for ei uke siden. Hun så da ingen grunn til å igangsette arbeid med en ny lov ettersom EU kommer med et direktiv om pyramideselskaper i løpet av våren. Hun og statsrådkollega Laila Dåvøy stoppet arbeidet med å skjerpe lovgivningen i påvente av EUs regelverk.

Mens kulturminister Svarstad Haugland har vært i Aserbajdsjan, er pyramidetoppenes utrolige luksusliv opp mot tapernes i økonomisk ruin brettet ut i media. Det har gjort så sterkt inntrykk på Bondevik at han nå lover fortgang i arbeidet med regler som kan tette slike pyramidehull.

Reagerer sterkt

-  Jeg reagerer veldig sterkt på det som har kommet fram. Pyramidespill er allerede forbudt, men de utvekstene vi har sett i det siste viser at vi åpenbart ikke har gjort nok. Vi har kommet til at vi kan sette i gang et arbeidet før EU-direktivet kommer, sier Bondevik.

Familiedepartementet, med ansvar for forbrukersaker, og Kulturdepartementet med ansvar for spill, er i gang med jobben, ifølge Bondevik, som tror et forslag til lov som kan sette en stopper for pyramideutvekster, kan være klart om noen måneder.

UMORALSK: Kjell Magne Bondevik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!