Bondevik vil ha strengere pyramidelov

T5PC-skandalen har sjokkert statsminister Bondevik. Uka etter at Valgerd Svarstad Haugland avviste behovet for en ny pyramidelov, lover han strengere lover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det vi har sett, er umoralsk virksomhet. Det er åpenbart at det ligger mange tapere og tragiske skjebner igjen etter selskapet. Mange er økonomisk ruinert, sier Kjell Magne Bondevik.

-  At renommerte advokater har bidratt i å utarbeide prospekter, er ytterst beklagelig. Jeg håper folk lærer av dette og blir mer forsiktige med å involvere seg i slike prosjekter. Men myndighetene har ansvar for lover og regelverk, og dette er i dag ikke godt nok. Regjeringen setter nå fart på arbeidet med å få bedre lover og regler mot slike selskaper, sier Bondevik.

Ville vente på EU

Dette er en full snuoperasjon i forhold til det statsråd Svarstad Haugland sa for ei uke siden. Hun så da ingen grunn til å igangsette arbeid med en ny lov ettersom EU kommer med et direktiv om pyramideselskaper i løpet av våren. Hun og statsrådkollega Laila Dåvøy stoppet arbeidet med å skjerpe lovgivningen i påvente av EUs regelverk.

Mens kulturminister Svarstad Haugland har vært i Aserbajdsjan, er pyramidetoppenes utrolige luksusliv opp mot tapernes i økonomisk ruin brettet ut i media. Det har gjort så sterkt inntrykk på Bondevik at han nå lover fortgang i arbeidet med regler som kan tette slike pyramidehull.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer