Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik vil styrke politiet

Statsminister Kjell Magne Bondevik varsler økte bevilgninger til politiet og lover at alle studentene fra Politihøgskolen skal få jobb i politi- og lensmannsetaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under redegjørelsen i Stortinget om rikets tilstand og regjeringens prioriteringer i tiden framover sa Bondevik at ekstrabevilgningene vil komme i mai, i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

- Det er tegn til hardere klima, med grovere vold, ran og utpressing. Situasjonen krever handling. Voldsovergrep kan ikke aksepteres, sa Bondevik. Staten kan ikke klare dette alene, og Bondevik appellerte til alle krefter i samfunnet om å bidra til å få bukt med den økende volden.

Under slagordet «Et nyskapende Norge« understreket Bondevik at samfunnet trenger private investorer som tenker langsiktig, men at også statlig eierskap og styring er viktig, særlig i bedrifter som forvalter store naturressurser.

Statsministeren varslet ingen endring i Statoils eierstruktur, men inviterte alle partiene til drøfting om statens framtidige eierandeler. Men det kom klart fram at noen snarlig endring ikke er i sikte.

- Regjeringen vil invitere partiene til drøftinger om disse spørsmålene når tiden er inne, sa Bondevik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media