Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondevik vil utsette kontantstøtten

Statsminister Kjell Magne Bondevik vil utsette kontantstøtten for toåringene i ett år. Utsettelsen av Regjeringens fanesak fører til en besparelse på 1,3 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG går dette fram av det strengt hemmelige budsjettutkastet som Bondevik og finansminister Gudmund Restad ga de andre statsrådene i går. Ved å utsette gjennomføringen av kontantstøtten for toåringene unngår regjeringen varslede utgifter for 1,3 milliarder kroner.

Ingen kommentar

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland vil ikke kommentere VGs lekkasje fra statsbudsjettet i dag.

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte VGs oppslag, det må du forstå. Nå trenger vi arbeidsro, sier Svarstad Haugland til NTB.

Det var i formiddag ikke mulig å få kontakt med statsminister Kjell Magne Bondevik.

Verken næringsminister Lars Sponheim eller Sp-leder Anne Enger Lahnstein vil kommentere oppslaget i VG i dag.

Sykelønnsordningen ryker

I budsjettutkastet blir det ifølge VG også foreslått å endre dagens sykelønnsordning. Den mest sannsynlige modellen er at arbeidstakerne skal få 70 prosent av lønna de tre første sykedagene, og deretter 90 prosent av lønna.

Budsjettutkastet skal også inneholde forslag om skatte- og avgiftsøkninger på mellom 5 og 6 milliarder kroner, slik at den samlede innstrammingseffekten blir på rundt 10 milliarder kroner.

Godkjent

Budsjettutkastet er grunnlagsdokumentet statsrådene har med seg når de møter til den store regjeringskonferansen mandag og tirsdag i neste uke. Det er på denne konferansen at alle de tyngste beslutningene i forbindelse med regjeringens forslag til statsbudsjett tas. Regjeringens forslag til statsbudsjett legges fram 5. oktober.

Innholdet i utkastet som ble overlevert statsrådene i går, er ifølge VG godkjent i regjeringens underutvalg. Der sitter statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), finansminister Gudmund Restad (Sp) og de tre partilederne Valgerd Svarstad Haugland (KrF), Anne Enger Lahnstein (Sp) og Lars Sponheim (V).

Kjell Magne Bondevik ville i går ikke kommentere budsjettarbeidet overfor VG.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!