Bondevik: Vilje til inntektspolitisk samarbeid

Statsminister Kjell Magne Bondevik fikk støtte fra LO og NHO til ønsket om et inntektspolitisk samarbeid, men organisasjonene er ikke enige om hvordan dette samarbeidet skal fungere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik er fornøyd med mandagens møte med partene i arbeidslivet. Alle de store arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene deltok.

- Alle er enige om de store utfordringene i den økonomiske situasjonen, ikke minst når det gjelder den konkurranseutsatte industrien. Nå skal vi arbeide videre med retningslinjer for et inntektspolitisk samarbeid fram til neste møte 3. oktober. Da er statsbudsjettet lagt fram, og mange vil se det før de blir enige om videre former for et inntektspolitisk samarbeid, sier han.

Bondevik sier at regjeringens viktigste bidrag til et moderat lønnsoppgjør er et stramt budsjett som kan få renta ned.

LO-leder Gerd-Liv Valla stiller klare krav for at LO skal være med på et samarbeid for moderat lønnsvekst:

!-Alle må gi sitt bidrag, ikke minst må lederlønningene holdes nede. Vi må se statsbudsjettet, og håper det er ting der som virker positivt. LO kan bidra med kollektiv fornuft gjennom moderate lønnskrav, sier hun.

NHO-sjef Finn Bergesen jr. kan ikke love å fryse lederlønningene, men sier at lederlønninger er et ansvar NHO og andre arbeidsgiverorganisasjoner må ta inn over seg.

(NTB)