Bondeviks barnebarn refser Hareides homosvar: - KrF er ingen religion.

Mener partiledelsen må vise støtte til KrF-politikeren som viet et lesbisk par.

ØNSKER FORSVAR FRA HAREIDE: - Knut Arild Hareide bør snarest komme med en støtteerklæring til Bekkevold, og være klar på at partiledelsen støtter ham i å vie to kvinner, sier Simen Bondevik, leder i Akershus KrFU. Foto: Privat
ØNSKER FORSVAR FRA HAREIDE: - Knut Arild Hareide bør snarest komme med en støtteerklæring til Bekkevold, og være klar på at partiledelsen støtter ham i å vie to kvinner, sier Simen Bondevik, leder i Akershus KrFU. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skulle ønske at Hareide svarte annerledes på dette. Han burde vært tydeligere, han burde tatt avstand fra kritikken og våge å ta Bekkevolds parti i offentligheten, sier Simen Bondevik.

Lederen for Akershus KrFU og barnebarn av Kjell Magne Bondevik, Simen Bondevik (18), mener partiledelsen i KrF har vært defensive i håndteringen av homodebatten i partiet den siste uka.

Saken rullet da Hans Fredrik Grøvan, stortingsrepresentant for partiet, offentlig refset sin partikollega Geir Jørgen Bekkevold for å ha viet et homofilt par. Også flere andre KrF-ere har tatt avstand fra Bekkevolds vigsel av to kvinner, hvorav den ene er kommunikasjonssjef i KrF.

- Dette burde vært ugjort, sa Grøvan onsdag.

Også flere andre KrF-ere har tatt avstand fra Bekkevolds vigsel av to kvinner, hvorav den ene er kommunikasjonssjef i partiet. Simen Bondevik ber Knut Arild Hareide vise støtte til Geir Jørgen Bekkevolds beslutning.

- Mitt tips til Knut Arild Hareide er at han burde komme med en støtteerklæring til Geir Jørgen Bekkevold, og være klar på at partiledelsen støtter ham i å vie to kvinner. Hareide har nå en veldig god mulighet til å bekrefte at KrF mener det er greit at en prest vier to kvinner eller to menn, sier Simen Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer