Bondeviks brev til Petersen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjære Jan

Nå er ferien over for oss begge, og vi står ved starten av en viktig valgkamp. Jeg håper du har hatt noen avslappende feriedager. Vi trenger alle å være uthvilte foran en utfordrende valgkamp.

Du har gjort lavere skatt og bedre skole til Høyres hovedsaker. Begge deler lyder selvsagt positivt, men det er det reelle innhold som er avgjørende.

Når det gjelder skatte- og avgiftslettelser, er det som kjent forskjell på «å barbere seg og skjære av haken». Jeg mener Høyre går altfor langt i løfter om skatte- og avgiftslettelser, også til mange som ikke trenger det. Det vil svekke vår mulighet til økt innsats på områder hvor dette er helt nødvendig. Det gjelder bistand til verdens fattige og velferdsoppgaver i Norge.

Jeg skal la dette ligge her og nå, dette får vi nok anledning til å komme tilbake til i valgkampen.

Når det gjelder skole, er det ikke nok å si «bedre skole».

Spørsmålet er hva dette konkret skal innebære. Noe tror jeg vi vil være enige om, i andre spørsmål vil vi være uenige. I alle fall ønsker jeg å få en nærmere avklaring av Høyres politikk på enkelte skolepolitiske områder:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer