Bondeviks fiksjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Av frykt for angrep er de norske soldatene i Irak i konstant bevegelse når de er ute av leiren. Sikkerheten er skjerpet, og daglig finner nordmenn bomber i veikantene der de ferdes. Det fortalte oberst Hugo Østreng, sjefen for de norske styrkene i Irak, til Dagbladet før helga. Men statsminister Kjell Magne Bondevik vil fortsatt ikke innrømme at norske soldater deltar i en krigssituasjon i Irak. Bondeviks soldater er stadig på oppdrag for humanitær stabilisering av Irak, og overhodet ikke for okkupasjonssoldater å regne. - Latterlig, sier lederen av Befalets Fellesorganisasjon, Didrik Coucheron. Vi er enig.

Stabilisering i dagens Irak er en fiksjon. Virkeligheten er dødelige angrep mot utenlandske soldater hver eneste dag, amerikanske motangrep med satellittstyrte krysserraketter og bombefly, og sivile irakiske ofre. Virkeligheten i Irak har ingenting med stabilisering å gjøre. Virkeligheten er krig, og i den krigen ser ikke irakiske geriljakrigere forskjell på nordmenn, italienere eller briter. Det vet de norske soldatene utmerket godt. Derfor bruker de også stadig mer av sine krefter på å sikre seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer