Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondeviks imamer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsminister Kjell Magne Bondevik sto fram på Dagsrevyen og kritiserte en muslimsk imam for hans utfall mot det norske samfunn for mangel på verdier. Det er utmerket at statsministeren engasjerer seg i den kulturkampen som nå utspilles i innvandrermiljøene. Han er jo selv en slags politiker for verdier, og tok i sin tid initiativet til Verdikommisjonen. Og som prest har han selvsagt førstehånds kjennskap til problemstillingene.
  • Men imamens kulturkritikk av det norske samfunn lyder jo som ekko av en kulturkritikk mot verdioppløsning som vi hører ikke minst fra de kretser Bondevik selv kommer fra og som er basis for det partiet han har vært leder for meget lenge. Kritikk av fundamentalisme lyder derfor litt hult i Kjell Magne Bondeviks munn. Kanskje han heller skulle se etter imamene i sin egen nærhet? Kirken har f.eks. ennå en vei å gå i forhold til de homofile. Statsministeren kan jo begynne der.
Hele Norges coronakart