Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bondeviks nettverk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsminister Kjell Magne Bondevik forbeholder seg retten til fortsatt å møte «interessante mennesker med ulik bakgrunn» på arrangementer i regi av den elitistiske nettverksorganisasjonen The Fellowship Foundation Inc. Det kan ingen hindre ham i. Men statsministeren må regne med vår fortsatte interesse for hvor han henter inspirasjon til sitt arbeid for landet og sitt øvrige politiske virke.
  • Dette er bakgrunnen for våre reportasjer om den tilknytning statsministeren og andre sentrale politikere i Kristelig Folkeparti har til dette amerikanske påvirkningsnettverket av politikere og næringslivsledere som blander sammen politikk og religion. Det er en eksplosiv blanding i vår tid. Bondevik skriver at han ikke er medlem av noen hemmelig organisasjon. Tvert imot er han motstander av slikt og har takket nei til tilbud om medlemskap i lukkede losjer. Dette står i kontrast til Bondeviks kontakt med The Fellowship Foundation Inc, som om den ikke er hemmelig, så er graden av åpenhet omkring virksomheten svært, svært beskjeden. Vi har faktisk tatt det som en selvfølge at landets statsminister ikke er medlem i noe som arbeider fordekt og stenger for offentlig innsyn.
  • Dagbladets reportasjer har avdekket at organisasjonen er en del av den organiserte politiske bevegelsen som de siste 25 åra har arbeidet målbevisst og med stor suksess for å øke innflytelsen til en spesiell type kristen fundamentalisme i amerikansk politikk. Vi finner det dypt foruroligende når vår statsminister søker åndelig kveik i et organisert fellesskap med politikere og andre ledere som står for det samme som den avtroppende justisminister John Ashcroft gjør. Dette er tilhengere av et samfunnssyn vi er imot, med omfattende bruk av dødsstraff, svekkelse av borgerlige rettigheter, bruk av fengsel i strid med internasjonale konvensjoner og utvidet bruk av statens makt mot enkeltmennesker. For bare å nevne noe. Det er oppsiktsvekkende dersom statsministeren ikke har registrert at folk som Ashcroft er høyrevridd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media