Bondeviks nye gullgutt

Navn: Knut Arild HareideAlder: 28Yrke: Prosjektleder i Schibsted

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Hvis du synes Kjell Magne Bondevik er glatt, møt mannen som kan bli hans arvtaker - Knut Arild Hareide (28) - en konfliktsky, sympatisk siviløkonom det er vanskelig å si noe stygt om. For Knut Arild Hareide fra Bømlo er livet akkurat nå så enkelt som avholdsfolk skal ha det til. Framtida ser lys ut: Mediegiganten Schibsted har allerede gjort ham til prosjektleder og systemutvikler for konsernledelsen. Norges mest populære statsministerkandidat vil ha ham inn i KrFs sentralstyre. Det skjer lørdag. Og i påska sto han på ski i Chamonix.
  • - Jeg går ikke rundt og tenker på hvor flink jeg er. Bare jeg får bruk for samfunnsengasjementet og gjør noe spennende, er jeg fornøyd, sier Hareide, som ble anerkjent i KrF da Jon Lilletun gjorde Schibsted-traineen til politisk rådgiver i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet. Da sentrumsregjeringen gikk av, ringte Schibsted samme dag og ville ha den unge siviløkonomen fra Norges Handelshøyskole tilbake. Når landsmøtet i KrF lørdag stemmer vestlendingen inn i sentralstyret, betyr det at partiet vil holde gullgutten varm i den politiske trøya.
  • For sentrale kilder på Stortinget er overbevist om at Knut Arild vil gjøre det stort i politikken. En ny Bondevik, til nød en Dagfinn Høybråten, proffe politikere som trekker velgere på gode verdier, ærlighet og ryddighet. Men trenger vi flere glatte politikere som åler seg unna alle konflikter?

- Jeg opplever meg ikke som glatt, men pragmatisk. Jeg lager få skandaler rundt meg, og søker alltid løsninger istedenfor problemer.

  • Hareide, med KrF-mor og Sp-far, meldte seg inn i KrF som 18-åring. Året etter satt han i kommunestyret i Bømlo. Hans største politiske seier var å beholde skolen i bygda. Hva Hareide mener om spørsmålene som skiller de bibeltro Apelthun Sæle-ne fra de SV-kristne KrFU-erne? På en skala fra 1 til 10, der 1 er liberal og 10 er reaksjonært, velger indremisjonsaktivisten 5. Fortsatt ikke glatt?
  • - Nei, jeg er samlende. Men jeg har også merket at jeg ikke alltid klarer å konsentrere meg i møtet med folk. Derfor kan jeg nok virke overflatisk. Jeg tar meg i det noen ganger, sier Hareide. Før landsmøtet har han ingen planer om å markedsføre seg med kontroversielle utspill.
  • - Nei, jeg har ikke noe behov for å framstå som rampete. Det er bare ikke meg. Jeg ser ikke bort fra at jeg er litt kjedelig, sier Knut Arild, som legger fram beviset selv:

Da Knut Arild var 17, var han sammen med ei jente på 14. Da bursdagen hennes kom, ville han gi henne noe ordentlig i gave. Det ble ei tysk-norsk ordbok. Forholdet varte ikke lenge. Hareide er fortsatt singel.