Bondeviks nye gullgutt

Navn: Knut Arild HareideAlder: 28Yrke: Prosjektleder i Schibsted

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Hvis du synes Kjell Magne Bondevik er glatt, møt mannen som kan bli hans arvtaker - Knut Arild Hareide (28) - en konfliktsky, sympatisk siviløkonom det er vanskelig å si noe stygt om. For Knut Arild Hareide fra Bømlo er livet akkurat nå så enkelt som avholdsfolk skal ha det til. Framtida ser lys ut: Mediegiganten Schibsted har allerede gjort ham til prosjektleder og systemutvikler for konsernledelsen. Norges mest populære statsministerkandidat vil ha ham inn i KrFs sentralstyre. Det skjer lørdag. Og i påska sto han på ski i Chamonix. - Jeg går ikke rundt og tenker på hvor flink jeg er. Bare jeg får bruk for samfunnsengasjementet og gjør noe spennende, er jeg fornøyd, sier Hareide, som ble anerkjent i KrF da Jon Lilletun gjorde Schibsted-traineen til politisk rådgiver i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet. Da sentrumsregjeringen gikk av, ringte Schibsted samme dag og ville ha den unge siviløkonomen fra Norges Handelshøyskole tilbake. Når landsmøtet i KrF lørdag stemmer vestlendingen inn i sentralstyret, betyr det at partiet vil holde gullgutten varm i den politiske trøya. For sentrale kilder på Stortinget er overbevist om at Knut Arild vil gjøre det stort i politikken. En ny Bondevik, til nød en Dagfinn Høybråten, proffe politikere som trekker velgere på gode verdier, ærlighet og ryddighet. Men trenger vi flere glatte politikere som åler seg unna alle konflikter?

- Jeg opplever meg ikke som glatt, men pragmatisk. Jeg lager få skandaler rundt meg, og søker alltid løsninger istedenfor problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer