Bondeviks senter om Dagbladet-artikler: - Urovekkende

Oslosenteret mener Dagbladets avsløringer om kontakten mellom Kjell Magne Bondevik, Aamir J. Sheikh (H) og aktører fra Saudi-Arabia og Bahrain er «urovekkende». Nå varsler senteret reformer.

REAKSJONER: Det har kommet sterke politiske reaksjoner på - blant annet - kontakten mellom Kjell Magne Bondevik, Aamir Sheikh og den Saudi-baserte organisasjonen Muslim World League. Her hedrer Bondevik Muslim World Leagues leder. Foto: Hans Arne Vedlog
REAKSJONER: Det har kommet sterke politiske reaksjoner på - blant annet - kontakten mellom Kjell Magne Bondevik, Aamir Sheikh og den Saudi-baserte organisasjonen Muslim World League. Her hedrer Bondevik Muslim World Leagues leder. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samtidig sier Oslosenteret i en pressemelding:

- Senteret har ikke samarbeidet med autoritære politiske regimer under hele sin tid.

Det er i den samme pressemeldingen tirsdag formiddag at Oslosenteret varsler en gjennomgang av driften.

Senteret skriver:

- Den siste tiden har Dagbladet skrevet urovekkende artikler om Oslosenteret. Senteret ser på disse anklagene som alvorlige og ønsker med dette å tydeliggjøre stiftelsens rolle og ståsted.

Pressemeldingene er ikke signert. Styreleder Kjell Magne Bondevik bekrefter at den er fra senterets direktør Karolina Olofsson, men ønsker ikke å gi utfyllende kommentar:

- Nei, jeg har ikke behov for det. Innlegget fra vår direktør er fullt ut dekkende for mine synspunkter, skriver han på en epost til Dagbladet.

Dagbladet har søkt direktør Karolina Olofsson - så langt uten hell.

Reformprosess

I pressemeldingen framheves Olofssons rolle ved senteret:

- Fra og med 1. juni 2021 tiltrådte en ny direktør for å reformere Oslosenteret. Stiftelsens direktør har hovedansvaret for å lede Oslosenteret og dens drift. Med ny direktør ble det i løpet av kort tid igangsatt en reformprosess der senteret arbeider for å styrke sin posisjon innen demokratiassistanse, heter det i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer