Bondeviks ukjente barn

STATSMINISTERENS KONTOR (Dagbladet): Kjell Magne Bondevik drar fram bildet av taiwanske So Chou Chin (5). - Du ser det lyser av henne. Søt jente. Jo, det føles som hun er mitt barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet tok turen opp i regjeringsbyggets 16. etasje for å møte en solbrun statsminister og snakke om datteren han fikk i fjor høst. At Bondevik ble far kort etter at han ble slått til ridder av det regjerende bord, visste du nok ikke.

Nestekjærlighet

Men så er det bare en halv sannhet: So Chou Chin er hans fadderbarn. Han og kona Bjørg har fjernadoptert den handikappede femåringen. Hver måned sender de 125 kroner til Taiwan.

Pengene går til terapi og trening av den cerebral parese-rammede jentungen. Hun kan ikke gå eller sitte alene, sliter med å prate, og trener nå på å spise selv. - Kona og jeg har holdt på med fjernadopsjon i 15- 20 år. Vi valgte bevisst å starte da barna var små. Tanken var at de slik skulle få lære om nestekjærlighet.

- Hva gir dette deg? - Jeg gir jo jevnlig penger til en rekke misjons- og bistandsorganisasjoner. Men når du gir til ett bestemt barn, blir det veldig konkret. Du blir jevnlig orientert om hvordan det går, og får et personlig forhold til barnet. Jeg vet at fadderdatteren min lærer å mestre sitt handikap. At jeg gir henne en framtid og håp. Jeg vet at pengene hjelper. Det gir mer mening. Og å være fadder er oppdragende. Du glemmer ikke så lett solidaritet og nestekjærlighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer