Dagbladet avslører:

Bondeviks ukjente Saudi-kontakt

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og senteret han etablerte har fått over tre millioner kroner fra det eksperter sier er en regimetilknyttet, muslimsk organisasjon i Saudi-Arabia. Pengene ble formidlet via den profilerte Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh.

TIDLIG UTE: Kjell Magne Bondevik fotografert på vei inn på Saudi-Arabias ambassade i Oslo, 4. februar i år. Han var blant de aller første som besøkte landets nye ambassadør, opplyser ambassadøren til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones
TIDLIG UTE: Kjell Magne Bondevik fotografert på vei inn på Saudi-Arabias ambassade i Oslo, 4. februar i år. Han var blant de aller første som besøkte landets nye ambassadør, opplyser ambassadøren til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GENÈVE/OSLO (Dagbladet): Det var 4. februar i år, og tidligere statsminister og KrF-nestor Kjell Magne Bondevik spaserte inn porten til Saudi-Arabias ambassade - i et praktbygg på Skarpsno på Oslos vestkant, få meter fra fjorden.

Bondevik bekrefter overfor Dagbladet at han har hatt flere møter med ambassaden de siste åra.

- Det var en høflighetsvisitt for å ønske landets nye kvinnelige ambassadør velkommen til Norge, sier han, og legger til:

- Møter med ulike lands ambassadører er helt normalt. Så vidt jeg husker var det Aamir Sheikh som foreslo at jeg skulle møte henne og gjorde avtale om møte.

Fikk penger

Dokumentasjon Dagbladet har fått tilgang til, viser at Norges tidligere statsminister og hans organisasjon Oslosenteret har fått over tre millioner kroner fra organisasjonen Muslim World League (MWL). Pengene til Bondevik ble formidlet via en stiftelse i Oslo, tilhørende Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh.

Sheikh var fra 1995 til 2011 et synlig og aktivt medlem av Oslo bystyre, og ledet 17. maikomiteen i hovedstaden i to år. Nå er han leder av Stovner Høyre, og driver valgkamp for fire nye år med Erna Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer