Bondi Beach stengt etter haialarm

- Det var veldig skremmende!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tusenvis av mennesker hadde tatt turen til den populære stranda Bondi Beach utenfor Sydney første nyttårsdag, for å la sol, sjø og strand pleie kroppen dagen derpå.

Tirsdag bød Sydney på strålende sol og 26 varmegrader, og både mange la derfor på svøm i sjøen for å kjøe seg ned.

Haialarm forstyrret badegleden Men en to meter lang hai satte snart en stopper for badegleden.

Etter at en patrulje observerte haien like nord for Bondi Beach, sørget haialarmen for å gi alle beskjed om å komme seg opp av vannet.

Dermed stod folk som sild i tønne på stranda, mens helikoptere og båtpatruljer sirkulerte i vannet på utikk etter haien.

- Skremmende En amerikansk kvinne var blant de mange som fikk oppleve haialarmen på Bondi Beach tirsdag, og hun medgir at det hele var skremmende.

- Ja, det var veldig skremmende. Jeg er jo ikke vant til sånne alarmer. Jeg visste først ikke at det skyldtes hai, sier hun.

Det er bare dager siden at en to og en halv meter lang hvithai angrep surferen Danny Sheather (23) nord for Sydney, og etterlot seg et 15 centimeters bitt i hans surfebrett.

23-åringen kom heldigvis fra hendelsen uskadd.

- For sikkerhets skyld Livvakter ved Sydney tar hairapporter alvorlig, og nølte ikke med å stenge Bondi Beach tirsdag.

- Crewet i en av båtene sa at haien svømte sørover mot Bondi Beach, så derfor stengte vi hele stranda for sikkerhets skyld, sier en talsmann for livvaktene ved Bondi Beach, ifølge The Telegraph.

- Haien ble først sett rundt klokka 16, og så fikk vi enda en rapport, fra noen folk på land som sa de også hadde sett det som kunne være en stor hai.

Først etter 20 minutter ble vannet vurdert som trygt og haifritt, og folk kunne igjen svømme og bade.

POPULÆRT: 26 grader og strålende sol gjorde at Bondi Beach tiltrakk seg tusenvis av mennesker første nyttårsdag. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT: 26 grader og strålende sol gjorde at Bondi Beach tiltrakk seg tusenvis av mennesker første nyttårsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer