Bønn fra seriemorder: Gi meg gift eller en undulat

Livstidsdømte Robert Maudsley har ett eneste ønske: Han vil enten ha en undulat som selskap på cella, eller nok gift til å ta livet av seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Briten er dømt for fire drap, og har allerede tilbragt 25 år på enecelle i Wakefield-fengslet i England. Nå har 46 år gamle Maudsley i et åpent brev i avisen The Times stilt fengselsmyndighetene overfor et klart valg:

Enten må han få en undulat som kan holde ham med selskap på cella, eller så må han få nok blåsyretabletter (cyanid) til å ta livet av seg selv.

Kravene har allerede blitt avslått fordi de er i strid med sikkerhetsregler og andre bestemmelser.

Sammen med undulat-kravet, ber Robert Maudsley også om å få en TV, kassetter med klassisk musikk og bilder til å ha på celleveggene. I brevet som er gjengitt i The Times skriver drapsmannen følgende:

- Hvis fengselsmyndighetene sier nei, ber jeg om en enkel cyanid-kapsel som jeg velvillig skal ta slik at problemet Robert John Maudsley lett og raskt kan bli løst.

Maudsley ble dømt for sitt første drap i 1974. Han ble sendt til Broadmoor sykehus der han tre år senere drepte en medpasient. Året etter tok han livet av to menn i Wakefield-fengslet.

Nå er han uten kontakt med sine medfanger, og har fått tilnavnet «Hannibal the Cannibal».

I brevene til The Times forteller Maudsley hvorfor han tok livet av de fire personene på 70-tallet. Han hevder at han kun drepte voldtektsforbrytere, pedofile og sexforbrytere, og at slike ville være de eneste som var i fare om han ikke hadde vært totalt isolert i dag.

- Jeg har blitt voldtatt, og jeg har blitt seksuelt misbrukt av slike folk. Derfor avskyr jeg disse menneskene nok til å drepe dem, skriver Maudsley.