Bønn fra siktet selger

Én av de siktede i metanolsaken hjelper nå politiet i jakten på livsfarlig sprit. - Jeg vil komme med en innstendig bønn til alle om å kvitte seg med smuglerspriten, sier den siktede Oslo-mannen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet frykter nå at opp til 25000 liter metanolholdig sprit er i omløp i Norge.

Dagbladet møtte i går én av de siktede i metanolsaken. Han forteller at han for noen uker siden transporterte 1400 liter sprit fra Østfold til Stavanger og Oslo.

Mannen er siktet for ulovlig omsetning av sprit. Han hjelper nå politiet med å spore opp smuglerspriten.

- Det er umulig å si om spriten jeg solgte videre, kan ha forårsaket sykdom, sier spritselgeren. Han sier han ikke har fått tilbakemeldinger om at noen av hans kunder er blitt syke.

Mangler 200 liter

Den antatte hovedmannen, en 46 år gammel håndverker, hevder at han leverte 6400 liter sprit til fire forskjellige personer. Oslo-mannen skal være én av disse.

Oslo-mannen sier til Dagbladet at han har gjort mye for å få spriten tilbake.

- Av i alt 1400 liter som jeg har transportert ut, er det vel 200 liter jeg ikke har klart å spore opp. Det er tydeligvis ikke alle som har kvittet seg med smuglerspriten, men nå er det virkelig på tide å gjøre noe med det. Jeg vil komme med en innstendig bønn til alle om å kvitte seg med smuglerspriten, sier mannen.

790 liter av spriten som kom til Stavanger for et par uker siden, ble noen dager seinere kjørt tilbake til Østfold-distriktet. Årsaken var at kundene klaget på dårlig kvalitet.

3000 liter samlet inn

Vel 20 personer er til nå blitt syke etter å ha drukket metanolholdig sprit, og i går døde en 54 år gammel Oslo-kvinne.

Politiet mener spriten kommer fra Øst-Europa, men Dagbladet kjenner til at politiet nå også etterforsker om spriten kan stamme fra andre europeiske land.

Ifølge spritmiljøet er det flest middelaldrende menn og kvinner som har kjøpt smuglerspriten.

Vel 3000 liter av spriten er samlet inn. Den siktede Oslo-mannen er rystet over at en kvinne i går døde etter å ha drukket metanolsprit.

- Det er dypt tragisk at noe slikt skjer. Nå må vi bare få vekk spriten fra gata. Politiet i Oslo gjorde dette på en bra måte, i og med at de brukte miljøet selv i jakten på smuglersprit. Oslo-politiet lovte også at de som leverte inn spriten, ikke ville bli straffeforfulgt. Folk må føle seg trygge på at politiet ikke gjør noe med saken, mener den siktede Oslo-mannen.

FARLIG SPRIT: Polititjenestemenn ved Kripos bærer kanner med sprit som er beslaglagt i Mosse-området, og som i går ble kjørt til Kripos i Oslo for analyse og undersøkelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer