Påsken 2022

Bønn til alle på påskefjellet

Norsk Folkehjelp med klar beskjed til alle som vil dra på skitur i fjellet i påsken.

SKILYKKE: Kongeparet feirer påske i 1993. Kong Harald og dronning Sonja utnyttet det gode påskeværet for 29 år siden, og mange gjør det samme i dag. Foto: Lise Åserud/NTB
SKILYKKE: Kongeparet feirer påske i 1993. Kong Harald og dronning Sonja utnyttet det gode påskeværet for 29 år siden, og mange gjør det samme i dag. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

Selv de minste uhell kan skape store problemer på en kort skitur i påskefjellet, advarer Norsk Folkehjelp, som ber folk være beredt.

Selv om nødetatene har mannskaper i påskeberedskap klare til å rykke ut, vil det alltid ta en viss tid før de kommer fram, understreker Live Kummen, anestesilege og frivillig i Norsk Folkehjelp i en pressemelding.

- Hvis man ikke er forberedt på at skader og uhell kan skje, kan nedkjøling i beste fall bli veldig ubehagelig, men i verste fall bli livstruende mens man venter på hjelp, hun.

Kummen har flere tips til noen enkle grep som kan bety mye for den skadde personen mens man venter på redning.

- Sekken bør inneholde noe som kan holde deg varm, som en vindsekk eller shelter, varm og vindtett jakke, samt et sitteunderlag. Ha gjerne også med varmeelementer som kan aktiveres ved behov, sier hun.

Folk anbefales også å laste ned 113-appen fra Norsk Luftambulanse, som kan vise nødetatene nøyaktig hvor man befinner seg, minner hun om.

Det har vært meldt om få redningsoppdrag hittil i påsken med få skadde til tross for stor snøskredfare mange steder i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer