Coronaviruset

Bønn til hytteeierne

- Det er viktig at folk lytter til dette nå, sier helseministeren.

- REIS HJEM: Helse- og omsorgsminister Bent Høie ber de som fremdeles oppholder seg på hytta om å reise hjem. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Justisminister Monica Mæland (H) og helseminister Bent Høie (H) holder pressekonferanse klokka 16.

Høie, som i går var ferdig med sin karantene, orienterer om arbeidet som gjøres i helsetjenesten. Helseministeren forteller at elever over hele landet inntar det digitale klasserom, og viser også til at musikere tilbyr digitale konserter.

- Digitale løsninger er allerede i bruk i helsetjenesten. Jeg oppfordrer på det sterkeste at leger og psykologer tar i bruk videokonsultasjon, sier Høie.

Skoler og barnehager

Høie viser videre til at det pågår en debatt om stenging av skoler forebygger smitte

- Det forstår jeg fordi ulike land har håndtert dette forskjellig, sier han, og forteller videre at det er faglig usikkerhet rundt dette.

- Barn og unge ser likevel ut til å ha en rolle i smittespredningen og det er bakgrunnen for at skolene ble stengt, en beslutning jeg støtter 100 prosent.

Tidligere i dag sa Høie at det kan bli aktuelt å åpne skolene for de eldste elevene først, slik at de får gjennomført avgangseksamen. Fram til torsdag 26. mars er alle landets skoler og barnehager stengt. Høie vurderer om stengningen skal forlenges, eller om skolene gradvis kan åpnes igjen, skrev NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer