Hviterussland

Bønn til Norge: - Ikke svikt nå

Flere og flere rapporterer om tortur og vold. - Det er ingen vei tilbake, sier aktivist til Dagbladet.

- IKKE GLEM OSS: Maksimas Milta er blant tusenvis av mennesker som sist lørdag demonstrerte mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko. Foto: Privat
- IKKE GLEM OSS: Maksimas Milta er blant tusenvis av mennesker som sist lørdag demonstrerte mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vær så snill. Ikke svikt Hviterussland nå, Norge. Vi trenger dere, sier Maksimas Milta.

Han har selv litauisk statsborgerskap, men har vokst opp i Hviterussland.

Til daglig er han kommunikasjonsleder for Det europeiske universitetet i Vilnius i Litauen, som har nærmere 600 studenter fra Hviterussland. Universitetet måtte flytte til Litauen etter at det ble stengt ned i Hviterussland.

Men siden valget 9. august har han deltatt i samtlige demonstrasjoner i hovedstaden Minsk og rapportert til BBC, SVT og baltiske medier fra kampen mot mannen som blir kalt for «Europas siste diktator», Aleksandr Lukasjenko.

Stoler på det norske hjerte

- Fortsatt så er det begrenset hva de andre vestlige landene har gjort for å støtte de fredelige demonstrantene. Det er viktig at Norge og andre vestlige demokratier nå tar konkrete skritt for å hjelpe oss, sier Milta til Dagbladet.

Han peker på at Skandinavia spilte en sentral rolle ved å støtte de baltiske landene da de kjempet for sin uavhengighet.

- Vi har sterke bånd til Norge og vi stoler på det demokratiske hjertet til Norge. Jeg håper Norge ikke glemmer oss som er en del av deres eget nabolag, sier Milta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer