Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bonn vil ta pilsen fra Bayern

Berlin (NTB-AFP): Tyske myndigheter vil ta kveldspilsen fra bayrerne, noe som har utløst voldsommede protester fra ølmetropolen München. En domstol i Berlin har gitt de bayerske myndigheter streng ordre om å sørge for at de populære utendørsrestaurantene setter tappen i tønna senest klokken 2130.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Domstolen omgjør dermed en kjennelse fra en lavere rettsinstans i Bayern, som kaller seg «Freistaat» og vokter nidkjært over sitt indre selvstyre. Ølkrangelen brøt ut etter at naboer til en uterestaurant med plass til 200 personer hadde klaget over støy.

Saken er imidlertid ikke bare en storm i en seidel, men har sammenheng med storpolitikken i Bonn. Den opprinnelige beslutningen om å la uterestaurantene holde åpent til kl. 2300 ble nemlig tatt av Bayerns konservative statsminister Edmund Stoiber.

Stoiber er sjef for det kristeligdemokratiske parti CSU, og regnes som en av tidligere statsminister Helmut Kohls nære politiske allierte. Han gikk i 1995 med på å utvide uterestaurantenes åpningstid til kl. 2300, etter at mer enn 10.000 mennesker hadde demonstrert med krav om dette i Münchens gater.

Bayerns miljøvernminister Werner Schnappauf hevder nå at den bayerske Biergarten («ølhage») er en institusjon med like lang historie som den berømte renhetsloven om at øl bare skal brygges av malt, humle og rent vann. Derfor bør serveringsstedene utendørs fortsatt få holde åpent til sent på kveld, mener Schnappauf.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media