Bønnelederen innlagt på sykehus

I morgen skulle Abu Bakar Bashir (64) møtt til politiavhør i Jakarta, mistenkt for å være hjernen bak drapene på 200 uskyldige. Nå er han innlagt på sykehus med pusteproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bønnelederen skal pågripes

Presten er øverste åndelige leder for Jemaah Islamiyah, en radikal og ekstrem muslimsk bevegelse som mistenkes for å stå i forbindelse med al-Qaida. Den alltid hvitkledde bønnelederen sier offisielt at han tar avstand fra drapene på Bali.

Offisielt vil ikke myndighetene si at de tror at Bashir står bak Bali-bomben.

Men Bashir er også mistenkt for en rekke angrep på kristne kirker i Indonesia for to år siden.

I morgen skulle Bashir ha møtt til avhør hos politiet i forbindelse med kirkeangrepene. Han risikerte å bli arrestert etter avhøret.

I stedet er han innlagt på sykehus i hjembyen Solo. Legene sier at Bashir har pusteproblemer og at han fikk oksygentilførsel før han ble innlagt. På sykehuset skal han gjennom en grundig undersøkelse, og han blir neppe skrevet ut før søndag, ifølge AP.

Mistanken går i retning av astma eller utslitthet. En spesialist sier at den åndelige lederen muligens også har hjerteproblemer.

- Han ser utslitt ut, sier Soleh, en av Bashirs hjelpere.

Bashir selv har tidligere denne uka sagt at han har kjøpt togbillett for å reise til forhør i Jakarta og at han drar hvis helsa hans tillater det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer