Bønnelederen skal pågripes

Abu Bakar Bashir (64) leder organisasjonen som kanskje sto bak terrorbomben på Bali. Nå er det utstedt arrestordre på ham. Australske myndigheter venter på flere terrorangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bashir er leder for den islamistiske ekstremistgruppen Jemaah Islamiyah. I går møtte han for retten i Jakarta i Indonesia. Til pressen sa han at han ikke ville svare på politiets spørsmål om bomben på Bali.

Men i går innrømmet et al-Qaida-medlem som sitter fanget i Afghanistan, at al-Qaida har vært med på å skaffe penger til terrorangrepet. 73 000 dollar skal ha blitt sendt fra Saudi-Arabia til Abu Bakr Bashir.

USA har for lenge siden kalt den spinkle, hvitkledde mannen for terrorist. I slutten av september advarte Bashir USA og sa at muslimske land vil stå samlet mot USA hvis Irak blir angrepet.

Selv har han fordømt bombeangrepet i Kuta. Men nå har indonesiske myndigheter utstedt arrestordre på den åndelige lederen. Dét forteller advokaten hans.

Advarer mot sørøst-Asia

Samtidig advarer Australias statsminister John Howard sine landsmenn og ber dem reise fra Indonesia og sørøst-Asia snarest. Australsk etterretningstjeneste har fått melding om at alle vestlige personer kan bli utsatt for fare i Indonesia, skriver Sydney Morning Herald.

Alle som befinner seg i Indonesia, oppfordres til å holde seg unna typiske turiststeder, utesteder, kirker og andre lokaliteter der mange utlendinger samles. Aller helst bør de reise hjem.

Myndighetene er også skeptiske til å legge ferien til Thailand, Laos, Kambodsja, Singapore, Øst-Timor, Malaysia, Brunei, Burma og Filippinene.