- Bønnen stoppet blodbad i OL

Pastor Jan-Aage Torp advarte før lekene begynte. Nå mener han bønnekrigerne hindret en katastrofe i Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Pastor i Oslokirken Jan-Aage Torp skapte sjokkbølger i Kristen-Norge da han advarte mot et blodbad under OL i Aten. Pastoren hadde fått en profetisk åpenbaring om at noe fryktelig skulle skje.

Det gjorde det som kjent ikke.

- Hva sier du nå, Torp?

- Jeg sier det samme som jeg har sagt hele tiden. Jeg gikk ut med dette for å mobilisere kristne til bønn, og jeg er takknemlig for at det ikke ble noe av blodbadet, sier han til Dagbladet.no.

Ba for og mot OL

Torp arrangerte bønnegrupper for å stoppe arrangementet i Hellas. Han mener det er en stor demonisk makt bak de olympiske lekene, og at det i bunn og grunn er en hyllest til de gamle greske gudene.

Etter åpenbaringen om blodbadet ba de for at det ikke måtte skje noe, om OL mot formodning likevel skulle bli noe av.

Men når han advarte mot OL-blodbadet, visste han at det ville skape reaksjoner. Uten at han angrer på det.

- Summa summarum er jeg glad for at jeg gikk ut med det, sier Torp til Dagbladet.no.

- Selv om jeg har fått en del pepper i Norge, er det mange som har vært med meg.

- Bønnen hindret det

- Tror du bønnen hindret blodbadet?

- Jeg tror jo det. Jeg kan ikke bevise det, men... Det er jo en lose lose situasjon ved å gå ut med noe sånt, sier Torp.

Ikke sannsigeri

Samtidig er Torp opptatt av å understreke forskjellen på en bibelsk profeti og spådommer. Mange, også kristne ledere, skjønner ikke at bibelske profetier ikke nødvendigvis går i oppfyllelse.

- En bibelsk profeti er ikke sannsigeri. Det er ikke noen spådom. Mange forstår ikke at en bibelsk profeti er til advarsel.

- Hvor mange mennesker har du hatt med deg i OL-bønnen?

- Det er helt umulig å si. Det er et nettverk i mange land. Jeg har ikke sagt dette før, og dette vil kanskje sjokkere mange, men gjennom lukkede mailinglister som vi administrerer internasjonalt, teller vi langt over 50 000 mennesker. Dette er folk som går aktivt inn i bønn når vi mobiliserer, sier Torp til Dagbladet.no.

- Så jeg forstår deg rett når du mener at forbønnen deres avverget blodbadet i OL?

- Jeg kan ikke med vitenskapelige bevis si det. Men jeg tror jo det. Nå blir jeg vel som en Noah, som folk så på som en tulling fordi de ikke hadde fysiske bevis, helt til alle de andre druknet. Det får bare være min tro, vår tro, og så får folk bare kritisere det, sier Torp.

HINDRET BLODABD: Jan-Aage Torp mener han gjennom bønn hindret et blodbad i sommer-OL.