Bønnerop fra bedehustakene

Anita Apelthun Sæle er stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti og oppfordrer til bønnerop fra bedehustaketene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvorfor kommer du med dette initiativet?

- Det er veldig mange som reagerer på muslimske innslag i det offentlige rom. Nå som landets moskeer får rope inn til sin fredagsbønn, synes jeg at vi kristne skal svare med en offensiv. Vi har en kristen tro, og den skal vi proklamere. Det er det som er sannheten.

- Hva vil du at bedehusfolket skal rope?

- Nei, det må være opp til hver enkelt. Det er mange bibelsitater som egner seg godt. Sitater som handler om både Gud, Jesus og Den hellige ånd passer spesielt. Johannes 3,16 passer spesielt godt.

- Dette er jo helt nytt for oss nordmenn. Ønsker du å innføre en ny tradisjon?

- Det er egentlig ikke så nytt. Vi bruker jo mediene, annonser og løpesedler til slikt allerede. Nå som muslimene innfører dette, må også vi tørre å rope i det offentlige rom. Det er jo mange flere bedehus enn det er moskeer.

- Hvorfor er du motstander av muslimske bønnerop?

- Det har jeg ikke uttalt meg om, men synes bare at det er fremmed. Jeg har vært i muslimske land og hørt bønneropene der. Jeg tilhører jo en helt annen religion.

- Er de andre i Kristelig Folkeparti enig med deg i denne saken?

- Noen er sikkert enig. Andre synes kanskje det er litt vel drastisk. Jeg snakker bare for meg selv, og kommer med en idé til dem som reagerer sterkt på muslimske bønnerop.

OLE BJØRNER LOE WELDE