Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bønnespirer kan være årsaken til E. coli-utbrudd

22 mennesker har hittil mistet livet etter utbruddet.

KAN VÆRE ÅRSAKEN: Bønnespirer kan være årsaken til E. coli-utbruddet som har tatt flere liv. Foto: Fancy/Veer/Corbis/Scanpix
KAN VÆRE ÅRSAKEN: Bønnespirer kan være årsaken til E. coli-utbruddet som har tatt flere liv. Foto: Fancy/Veer/Corbis/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bønnespirer kan være smittekilden til den livsfarlige colibakterien som har rammet mange tyskere, mener myndighetene i den tyske delstaten Niedersachsen.

Lokalt dyrkede bønnespirer er blitt identifisert som den sannsynlige årsaken til utbruddet, ifølge landbruksdepartementet i Niedersachsen.

Gert Hahne, som er talsmann for departementet, sier til nyhetsbyrået AP at myndighetene søndag ber folk om å slutte å spise bønnespirene, som ofte inngår i blandede salater.

Hahne sier offisielle testresultater ennå ikke uomtvistelig har bevist at bønnespirene, som er dyrket i Niedersachsen, har skylden for utbruddet, men at alle indikasjoner peker mot at de er årsaken.

For et par år siden forårsaket nettopp bønnespirer en alvorlig E. coli-epidemi i Asia.

Foruten Tyskland er mennesker i tolv ulike land, blant dem Danmark, blitt syke av E. coli-bakterien. Alle disse tilfellene kan spores til reiser i Tyskland.

22 mennesker har hittil mistet livet på grunn av E. coli-utbruddet, mens 2153 personer er meldt smittet 627 av disse har utviklet en sjelden komplikasjon som kan medføre nyresvikt.

(NTB)