Bønnfaller Norge om hjelp

I dag er det ett år siden noen har hørt fra Fredrikstad-mannen Raja Abdul Rehman (54). Hans kone nummer to hevder han ble han drept fordi han ville skille seg fra kone nummer én.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

THOTHA RAI BAHADUR, Pakistan (Dagbladet.no): Sakina Rehman (28), kone nummer to sier nå at hun og de tre barna Laiba (3), Elizba (2) og Aliza (4 md.) må til Norge for beskyttelse.

-  Jeg bønnfaller den norske regjeringen om å hjelpe meg. Det er farlig å bo her. Jeg kan ikke gå ut. Det er ikke trygt her og ingen her til å beskytte barna, sier Sakina Rehman (28) til Dagbladet.

Vi møter henne i et stort hus i landsbyen Thotha Rai Bahadur i Gujrat-distriktet i Pakistan. Det var utenfor dette huset at hennes mann, Raja Abdul Rehman, sist ble sett i live for nøyaktig ett år siden, på ettermiddagen 21. oktober i fjor. Da satte han seg bak på motorsykkelen til Mohammed Afzal, rett utenfor porten. Afzal har et langt kriminelt rulleblad.

Ringte kona

Klokka 19.43 samme kveld ringte Raja Abdul Rehman sin unge kone.

-  Jeg har problemer. Be om at jeg kommer tilbake i live, var det siste hun hørte fra ham.

Tre dager seinere ble forsvinningen anmeldt til politiet i Fredrikstad. Ifølge anmeldelsen skal bakgrunnen være en familiefeide etter at han ville skille seg fra sin kone nummer én, som er bosatt i Fredrikstad. Ett år seinere er den norske statsborgeren fremdeles sporløst forsvunnet. Det samme er den mistenkte kidnapperen Mohammed Afzal som er etterlyst av pakistansk politi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer