Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bønnfaller Norge om hjelp

I dag er det ett år siden noen har hørt fra Fredrikstad-mannen Raja Abdul Rehman (54). Hans kone nummer to hevder han ble han drept fordi han ville skille seg fra kone nummer én.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

THOTHA RAI BAHADUR, Pakistan (Dagbladet.no): Sakina Rehman (28), kone nummer to sier nå at hun og de tre barna Laiba (3), Elizba (2) og Aliza (4 md.) må til Norge for beskyttelse.

-  Jeg bønnfaller den norske regjeringen om å hjelpe meg. Det er farlig å bo her. Jeg kan ikke gå ut. Det er ikke trygt her og ingen her til å beskytte barna, sier Sakina Rehman (28) til Dagbladet.

Vi møter henne i et stort hus i landsbyen Thotha Rai Bahadur i Gujrat-distriktet i Pakistan. Det var utenfor dette huset at hennes mann, Raja Abdul Rehman, sist ble sett i live for nøyaktig ett år siden, på ettermiddagen 21. oktober i fjor. Da satte han seg bak på motorsykkelen til Mohammed Afzal, rett utenfor porten. Afzal har et langt kriminelt rulleblad.

Ringte kona

Klokka 19.43 samme kveld ringte Raja Abdul Rehman sin unge kone.

-  Jeg har problemer. Be om at jeg kommer tilbake i live, var det siste hun hørte fra ham.

Tre dager seinere ble forsvinningen anmeldt til politiet i Fredrikstad. Ifølge anmeldelsen skal bakgrunnen være en familiefeide etter at han ville skille seg fra sin kone nummer én, som er bosatt i Fredrikstad. Ett år seinere er den norske statsborgeren fremdeles sporløst forsvunnet. Det samme er den mistenkte kidnapperen Mohammed Afzal som er etterlyst av pakistansk politi.

Familiefeide

 REDD FOR BARNA:  I det store huset i Thotha Rai Bahadur lever Sakina Rehman (28) og barna Laiba (3), Elizba (2) og Aliza (4 md.) i frykt etter at familiefaren Raja Abdul Rehman forsvant sporløst i fjor høst. Nå ber de norske myndigheter om hjelp. Foto: FRANK KARLSEN
REDD FOR BARNA: I det store huset i Thotha Rai Bahadur lever Sakina Rehman (28) og barna Laiba (3), Elizba (2) og Aliza (4 md.) i frykt etter at familiefaren Raja Abdul Rehman forsvant sporløst i fjor høst. Nå ber de norske myndigheter om hjelp. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Ifølge samtalelogger Dagbladet har fått tilgang til, ringte personer i Norge Afzals telefon en rekke ganger mellom 21. og 24. oktober i fjor. Før og etter det tidspunktet, er det ingen telefontrafikk mellom de aktuelle telefonene.

Raja Abdul Rehmans storebror Fazal Rehman har anklaget den første konas familie for å stå bak forsvinningen. -  Min bror fikk ny kone i Pakistan. Det likte ikke hans første kones familie, sier Fazal Rehman.

Han har anmeldt flere personer i den første konas familie, for å stå bak sin brors kidnapping. Ifjor ble den første konas bror, Zafar Iqbal Raja (44), fengslet i Pakistan. Svogeren nektet i politiavhør ethvert kjennskap til forsvinningen, og ble løslatt igjen etter flere måneder i pakistansk varetekt.

Ukjente menn

De gjensidige anklagene mellom de to familiene har ført til en rekke trusler, besøksforbud, politianmeldelser og voldsepisoder på åpen gate i Fredrikstad. -  Jeg er sikker på at anklagene mot meg vil bli lagt bort, sier Zafar Iqbal Raja til Fredrikstad Blad.

I den kidnappede Fredrikstad-mannens store hus i Thotha Rai Bahadur frykter den nye kona for egen og barnas sikkerhet. For to uker siden skal ukjente menn ha klatret opp på hustaket hennes.

-  Klokken tre på natta var det to personer på taket her. Men noen naboer så dem og ropte, så de stakk av, sier Fazal Rehman. Han er selv i hjembyen for å drive saken mot svigerfamilien videre i det pakistanske rettsystemet.

Huset pantsatt

image: Bønnfaller Norge om hjelp

-  Jeg har pantsatt huset i Norge og tatt opp lån i bank for å betale rettsaken. Pakistansk politi gjør ingenting. Vi ønsker å overføre denne saken til en annen politistasjon, og få byttet ut etterforskningsledelsen. For vi stoler ikke på de som driver etterforskningen nå.

Sammen med Sakina viser han frem jerngitteret foran vinduene som går ut i bakgården.

-  Alle vinduene her er av jern, så ingen kan bryte seg inn. Min brors kone tør ikke gå ut fra soverommet fordi hun frykter at noen vil drepe henne. Hun må flytte til Norge, sier han.

DRAPSTRUET OG SAVNET:</B> Raja Abdul Rehman (54) fra Fredrikstad.
FORSVANT: Utenfor dette huset ble Raja Abdul Rehman sist sett i live for ett år siden.